Det går......



Detta är mitt 100 inlägg =)

O från mars har man haft 2709 besökare, ganska bra för att vara en vanlig alldaglig blogg =)



Kommentarer
Postat av: Jeanette Åman

Hej!

Jag har sett dina fina bilder, samt läst om hur det var när ni hämtade Minah - ja och en del om eran träning i bloggen också, förståss.

Hon ser jättefin ut!
Önskar att du inte tar detta fel eller som kritik, för det är det inte, utan det är bara en synpunkt från någon som älskar hundar hejdlöst och även har blandraser själv - då jag ägnar mig åt omplaceringar, och de flesta hundar som hamnar i den karusellen är just sådana..

Angående "uppfödaren" till eran lilla flicka, så hoppas jag att ni anmälde dem. Det där är grov vanvård, och dessutom är det enligt lagh förbjudet att sälja valpar under åtta veckors ålder. Naturligtvis måste vi hjälpas åt att sätta stopp för sådana där - tänk på tiken, och eventuella valpar i framtiden! :(

Men till det viktiga då, din egna lilla stjärna! Hon ser ut att ha utvecklats till en ganska långbent fröken, och med hänsyn till åldern gissar jag att det händer enormt mycket för henne just nu - både i kroppen och i huvudet.
Raserna hon innehåller är absolut ingen sund kombination, och kan innebära dels att hon blir väldigt mycket för dig (er) att hantera och "leda rätt" här i livet, men framför allt kan livet bli mycket jobbigt för henne själv, så helt skilda men ändå mycket starka viljor och instinkter inom henne, kan strida mot varandra.
Förstår du hur jag menar?

Och enligt bloggen, på vissa inlägg, så tolkar jag henne som en flicka som kanske inte mår så jättebra. Det behöver inte alls betyda att du gör något fel, det kan handla om att Minah helt enkelt är sådan här och behöver särskild träning och ett särskilt "handlag" så att säga..

Om jag var du, skulle jag prova att sänka mina krav på henne under en period, och jobba mycket med lugn och passivitet, hantering (utan krav) och låta henne ha lite "semester".
Naturligtvis behöver hon motion och mental aktivering iaf, annars skulle hon nog krypa ur skinnet, men kanske skulle hon få roa sig med letaövningar, balansträning och problemlösning ett tag? Det kräver fokus och engagemang, och det bygger upp ett viktigt självförtroende hos hunden, som gör att hunden känner sig lugnare, säkrare och tror sig om att klara av olika uppgifter.
Sådant är viktigt för alla hundar, men kanske ska man lägga lite extra tonvikt vid sådan träning med hundar som är lite osäkra och lättstressade.

Och sedan kanske börja om en del med den vanliga träningen. Lär in klickern ordentligt så att hon verkligen förstår innebröden av den, och belöna ALLA beteenden hon visar som du tycker om, uppskattar och vill se mer av.
Det går att belöna även i situationer där du "vet" att hon tänker bete sig dåligt - bara du belönar INNAN hon hinner utföra det dåliga beteendet.
Jag skulle föreslå att du försöker belöna i förväg, istället för att använda ordet nej, eller korrigera när hon redan hunnit göra det oönskade.

Vad jag menar med att göra ett uppehåll i träningen, är att pressen ska lätta lite från henne, och att ni istället ska fokusera på utmaningar för henne som hon måste lösa själv. Bygg upp en ordentlig och stabil relation och arbeta hårt på att vinna hennes förtroende och respekt.

Den är grundläggande för allting annat, och den kommer att behövas de dagar som Minah kanske mår lite sämre, och har mycket att tampas med på insidan - för det är sådant som händer, för blandraser som korsats lite för hänsynslöst.

Tack för ordet, och stort lycka till med din fina tjej! //Jeanette Åman

2012-07-06 @ 14:06:52
URL: http://hundtilltusen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0